10 Haziran 2021 Perşembe

Bir eve girdiğimizde eğer o evde hastalıklar, kavgalar, maddi, manevi problemler , aksilikler, huzursuzluklar, ölümler  olmuşsa;  ortamdaki olumsuz enerjiyi algılayabiliriz. Çünkü o evin yaşam enerjisi bloke olmuştur ve biz bunu hissederiz, enerjimiz düşer, huzursuz oluruz.

Bir Çin kültürü olan Feng Shui yi kullanarak bulunduğumuz mekanların enerjisini güzelleştirebiliriz. Kelime olarak rüzgar ve su anlamına gelen Feng Shui ile doğadaki renkleri ve yaşam enerjisini, ortamlarımızla uyumlu hale getirebiliriz.

Bahar, doğal yenilenmenin, dışavurumun, kutlamanın ve sevginin zamanıdır. Biz de baharı en güzel hissettiğimiz bu ayda feng shui ye göre evlerimizde bir bahar temizliği yapalım.

Temizlik, düzen ve sadelik 3 temel kuralımız. Yaşam alanımızda bir seneden daha fazla zamandır kullanmadığımız eşyalar varsa artık o size hizmet etmiyor siz ona hizmet ediyorsunuz demektir.

 Biriktirdiğiniz eşyaların arasında size neşe vermeyen toz tuttuğu için enerjiyi bloke etmekten başka işe yaramayan bu eşyalara ihtiyacınız yok. 

Feng shui enerjinin rahat dolaşabilmesi için sadelik ve düzen ister.

Eşyalar negatif enerjiye maruz kaldığında çatlayabilir, kırılabilir fakat üzülmeyin sonuçta size gelecek bir negatif etkiden korumuştur sizi. Bozulmuş, kırılmış, çatlamış ne varsa onları atın.

Yaşanılan alanlarda her nesnenin hafızası var o eşyalara baktığınızda ne hatırlıyor, ne hissediyorsunuz? Bu çok önemli, kötü hatıralarınızı yeniden canlandıran ve sizi mutsuz eden hiçbir şeyi tutmayın.

Yatağın altına doldurduğunuz tozlanan eşyalar, bu tozların da negatif etkisi ile gece boyunca yayın yaparak bilinçaltımızı karıştırabilir.

Bir eşyada, ortamda toz asla olmamalı. Feng shui kuralına göre toz negatif enerji tutar. Bu inanışa göre kuru çiçeklerde ölü enerjidir ve toz tutar onları da saklamamaya çalışın.

Bir eve temiz hava girmesi lazım ki, içerdeki durağan havanın enerjisini değiştirebilsin.

Bitkilerde biliyorsunuz canlı enerjidir. Yapısı gereği bazı bitkiler evin havasını temizleyip pozitif enerji yayma özelliğine sahiptir. Örneğin barış çiçeği eve pozitif enerji verir, paşa kılıcı çiçeği kapalı bir kutuda kalsa bile size gerekli olan oksijeni verebiliyor

Ortamın olumsuz enerjisini düzeltmek için bitkilerle tütsü yapın örneğin adaçayını  (Latincede iyileşmek kelimesinden geliyor)yaktığınızda içinde bulunan yağlar açığa çıkar yaydığı frekansla ortamı temizler sizi rahatlatır. Dünyada da bu amaç için çok fazla kullanılır.

Aynalarda doğru yere asarsanız örneğin yemek masasının yanına konursa bolluk bereketi yansıtır çoğaltır, giriş kapısının üstüne asılırsa gelen kişinin enerjisi kendisine yansır. Tabi ki unutmamalıyız aynaları düzenli temizlemeyi.

Ayrıca yataklarımızın kuzeye gelecek şekilde koyarsak enerji akışını doğru yönlendirmiş oluruz.

Evde sizi rahatlatan, hoşunuza giden pozitif müzikler dinleyin, dua, meditasyon gibi olumlu spritüal çalışmalar da evimizin enerjisini yükseltir. Evinizi düzenli tutun ki olumlu enerjilere yer açılsın.

sayfa İçeriği/Açıklama ANA EKRAN SİTE İÇERİĞİ AYARLAR TASARIM AYARLARI Tüm Resimler Tüm Dosyalar Tüm Videolar