Aile Danışmanından Destek Almak, Evliliğinizde Ne Gibi Farkındalıklar Yaratır?

Sevdiğiniz insanla daha mutlu, huzurlu bir şekilde yaşamak için hayatlarınızı birleştirmek isteyebilirsiniz. Evlilik güzeldir, fakat zordur. Bazı durumlarda sevdiğimiz insanı tanıyamaz duruma gelebilir, her fırsatta incir çekirdeğini doldurmayacak bir konu için tartışabilirsiniz. İşte siz böyle durumlarda dışarıdan uzman bir göze, farklı, doğru bir bakış açısına yani alanında uzman bir aile danışmanına ihtiyaç duyarsınız. Sizi ve eşinizi huzursuz eden bu durum karşısında çözüm için bir evlilik terapistine başvurmak atacağınız en önemli adımdır. İşte bir aile danışmanının evliliğinizde yaratacağı farkındalıklar;  

Evliliğinizde uyum, ayar ve iletişim sorunu yaşıyor olabilirsiniz. İçinizde sizi huzursuz eden bir durumun adını bir türlü koyamıyorsunuzdur. Evlilik terapistine gitmek, bütün çabanıza rağmen eşinizle çözemediğiniz problemleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olur.

Sorunlarınız yaşamınızın gündemine oturduğunda derdinizi yakın dostlarınıza ya da akrabalarınıza anlatmak istersiniz. Fakat bu sorunları taraflı birine anlatmanız sizi içinden çıkılmaz bir duruma sokar. Çünkü sizi seven insanların duygusal davranma eğilimi daha yüksektir, suçlayıcı konuşmalar eşinizin hatasını daha da pekiştirebilir. Bu yüzden tarafsız bir evlilik terapistine başvurmanız sizin ve aileniz için çok daha sağlıklı bir yoldur.

Evlilikte ortaya çıkan sorunlar kişilerde çeşitli psikolojik sorunlara neden olur. Sorunları nasıl algıladığınızı ve birinizin diğerine hangi duygu ve düşüncelerle tepki verdiğini tespit eder. Böylece eşler, birbirlerinin düşüncelerini daha iyi anlayabilirler. Bunun sonucunda da uyumsal tutum ve davranışlar içerisine girerler.

Öncelikle sorun sadece sizin ya da eşinizin değildir. Terapistiniz de sizi bu doğrultuda yönlendirmelidir. Sorunun ortaklaşa olduğunun farkına varmanızı sağlayabilir, çözüm için her iki tarafın da çabalamasını gerektiği konusunda sizi aydınlatabilir.

Böylece suçlama, yanlış anlama ve gereksiz tartışmaların önüne geçmiş olursunuz.

Aynı zamanda terapistiniz sizde ya da eşinizde var olan depresyon, duygu durum bozuklukları ya da travmaların yarattığı problemleri, partnerinizin de desteğini alarak çözümlemenize yardımcı olur.

Evlilik terapistinizin yardımıyla birtakım sorunların üstesinde geldiğinizde eşinizle aranızdaki bağlar güçlenecektir. Bu da ileride karşılaşacağınız problemlerle daha kolay başa çıkmanızı sağlayacaktır.