Hayat;Sevgi, Pişmanlık Ve Şükürden İbaret

Sorunları çözmek için çareler düşünüyoruz. Dünyanın bir çok yerinde bir çok uzmanda kendi bulduğu teknikleri olabildiğince çok insan üzerinde deneyip yaymaya çalışıyor. Denenmiş, bulunmuş çözüm yollarını diğer ruh sağlığı çalışanları gibi bende danışanlarımla paylaşıyoruz Bazıları için çok faydalı olan bir teknik bir başkasına yarar sağlamıyor olabilir. Fakat zararı da olmayan tekniklerdir. Bunlardan bir tanesi de Dr. Hew Lengeliştirip, yaygınlaştırdığı Hawaii’lilerin kullandığı eski bir iyileştirme yöntemi. Bilinçaltınıtemizlemek için kullanılıyor. Deneyip fayda görmüş bir çok insan var.

Dr. Hew Len birçok kişide kullandığı ve ülkemizde de eğitimlerini verdiği bir teknik oldukça basit esasında. Enerji boyutunda düzenlemeler ve temizlemeler yapma esasına dayanıyor. Bir şekilde bir çok kişide işe yarıyor fakat nasıl oluyor da fayda ediyor, bir çok yöntem gibi bilimsel olarak ortaya koyulamıyor. Tanrısal akıl dediğimiz bu yöntemde sadece bilinçaltı ile konuşuyoruz. Yaşadığımız problem ne ise onun geçmişte yaptığımız bir hatadan kaynaklandığını veya yeni bir oluşum ile bize bir şey göstermek istediğini sevgi ile kabul ediyoruz. İçimizden;seni seviyorum, özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim. Bu şekilde mevcut sorunumuzu kendiliğinden veya karşımıza çıkan imkanlarla çözebiliyoruz.

“Hayatta, başımıza ne gelirse gelsin, sorumlusu biziz. Her şey bunu kabul etmekle başlıyor. Yok öyle bahane bulmak, mazeret üretmek, topu başkasına atıp kaçmak, suçlamak, yargılamak... Biriyle mi tartışıyorsunuz, bir sorun mu yaşıyorsunuz, bir çıkmazda mısınız, önce sorumlunun kendiniz olduğunu kabul edeceksiniz. Şu an yaşadığım sorun bana bir şey anlatıyor. Bu durumu sevgi ile kabul ediyorum. Farkında olmadan bu durumdaki etkim neyse bunları görüyorum ve sevgiye dönüştürüyorum. Yaptıklarımdan dolayı yaşadığım bir sonuçsa özür dilerim, lütfen beni affet. “ Bu şekilde hatıraları temizleyebiliyoruz. Bir nevi bizim dinimizde olan tövbe etmek gibi yaptığımız hatalardan yanlışlardan pişmanlık yasasından yararlanmış oluyoruz. Yaptığımız olumsuz şeyler deneyim olarak karşımıza bir daha çıkmıyor.

Aklımıza geldikçe bilinçaltımızı temizlememiz gerekiyor. Hayatımızdan gelmiş geçmiş tüm insanlardan ve Yaradan’dan farkında olup olmadan yaptığımız her şey için özür dileyip, hayatın bize sunduğu her şey için içten teşekkür etmeliyiz. Pişmanlık bizim hatalarımızdan ders çıkartmamıza, kendimiz ve çevremiz için daha yararlı davranışlar edinmemizi sağlamalı. Affetmeyi bilirsek de içimizdeki olumsuzlukları taşımamış onun yerine kendimiz ve çevremiz için güzellikler barındırış oluruz. Güzel ve iyi düşünüp yararlı ürünler ve davranışlar sergileriz. Hayatta ki en önemli şey geldiğimiz gibi saf ve temiz olarak kalabilmektir. Yeterince temiz kalmayı başarabildiğimizde içimizdeki yüksek bilincin sesini duyabiliriz. O ses bize hep doğruları söyler. Yüreğinin sesini dinlemiş olan Dr. Hew Len batı tıbbının katı Ortodoks tutumuna rağmen spritüal bir tekniği geliştirip 75 yaşlarında olmasına rağmen bütün dünyayı gezip insanlara yardımcı olmaya çalışıyor.

Problemlerinizin bu şekilde çözülmeyeceğini düşünebilirsiniz. Evet, bazen de zamanı değildir ve çözümlenmeyebilir fakat ne kaybedersiniz? Sadece 4 cümle; seni seviyorum, özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim.

Sizi seviyorum, yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ediyorum ve lütfen sürçü lisans etmişsem affedin

Nur Meriç

PSK Gelişim ve Aile Danışmanı

15 MAYIS 2016 / ZAFER GAZETESİ – YAŞAM PENCERESİ