Biliyorum ki; şuanda bizi okuyan veya okumayan bir çok insan kendini tükenmiş, çaresiz, yalnız hissediyor.

Zamanın birinde, kendi dünyalarında bir şeylerin ters gittiğini fark eden kuşlar, kendilerine rehberlik etmeleri için bir hükümdar arayışına girerler. Aralarında bulunan; bilge Kral Süleyman’ın yanından hiç ayrılmayan, nerede su varsa ona gösteren Hüthüt kuşu, zaten bir hükümdarları olduğunu söyler. O da Kaf Dağı’nın ardında yaşayan Simurg’dur. Hüthüt, onları Simurg’a (Zümrüd-ü Anka) gitmek için yüreklendirir..

                      

Binlerce kuş, Hüthüt’ün kılavuzluğunda yolculuğa çıkmaya karar verip, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlar. Yol çetin olduğu için yorulanlar ve düşenler olur. Önce Bülbül geri döner, güle olan aşkını hatırlayıp. Papağan güzel tüylerini bahane eder (oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılır). Kartal, yükseklerdeki krallığını bırakamaz. Baykuş yıkıntılarını özler. Balıkçıl kuşu bataklığını...

 

Uçtukça kuşların sayıları giderek azalır. Hükümdarlarına ulaşamayacaklarından kuşkulanmaya başlarlar. Hüthüt, soru soran her kuşun sorularını yanıtlar, kuşkularını gidermeye, yardımcı olmaya çalışır.

 

Kaf Dağı'na vardıklarında binlerce kuştan geriye otuz kuş kalmıştır. Sonunda, ‘Yok Oluş Vadisi’ni de aşıp Simurg'un yuvasına ulaşılır.  Büyük bir odaya alınıp, her biri tahtlardan birine otutturulur. Önlerinde buldukları kâğıtlarda, ayrıntılarıyla kendi serüvenlerini okuduklarında şaşakalırlar.

 

Kuşların bu şaşkınlığı sürerken; ‘Simurg geliyor’ diye bir ses duyulur. Başlarını kaldırdıklarında; karşılarındaki aynada her biri kendi yüzünü görür.. Artık onların hepsi birer Simurg’tur.

 

 

Kendi konfor alanlarımızı terk etmedikçe, her birimiz birer ‘Simurg’ olduğumuzu fark etmedikçe; kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız. Kendimizi tükenmiş, çaresiz ve yalnız hissetmeye devam edeceğiz. Çaresiz değil çaresiniz! Mevlana’nın da dediği gibi; pişip, yanıp sonra yok olup, tekrar küllerinden doğma zamanı.

 

Şimdi içimizdeki güce sahip çıkıp, kanatlanıp, kendi gökyüzünde uçma zamanıdır...

 

Mutluluğunuz, huzurunuz daim, yolunuz ışık olsun…

Psikolojik Gelişim & Aile Danışmanı Nur Meriç

18 OCAK 2016 / ZAFER GAZETESİ – YAŞAM PENCERESİ